Schrijven

Poëzie | Verhalen | Geschenken

 

Zeg het met woorden!

l

Poëzie

Wie mij kent, weet het ondertussen al. Als ik de wereld wil bevatten, gedachten onder woorden wil brengen of gevoelens wil delen, gebeurt het in rijmvorm. 

Columns en verhalen

Ik kijk naar de wereld en ik deel dat kijken. Ik zoek naar woorden voor wat ik zie, hoor, ervaar, en vaak ook niet begrijp.

Geschenken

Omdat de juiste woorden op het juiste moment deugd kunnen doen. 

Mijn waarom

Ik schrijf! 

Ik schrijf, omdat ik dat graag doe. Omdat het een manier is om de wereld rondom mij te ordenen, om mijn gedachten te vangen en er meer grip op te krijgen. Omdat het mij blij maakt en ik er rustiger van word. Omdat ik zóveel heb om dankbaar voor te zijn en dat graag wil beseffen en dat wil lezen, herlezen, aanraken en voelen.

Ik schrijf voor mijzelf. Maar ook een beetje voor u. En voor de mensen die ge graag ziet. 

Want ik geloof in de kracht van woorden. 

Ze helpen ons met elkaar te praten, moeilijke situaties te benoemen en vreugde te uiten. Ze zijn er om ons te troosten en toe te juichen. Woorden zijn gedachten en emoties. Ze kunnen ons maken en kraken. Ze kunnen leven en ja, ze kunnen ook verbinden. 

Dat is wat ik met Sifun tracht te bereiken: Vriendschap, appreciatie, dankbaarheid, geluk,… uitdrukken in woorden. Voelen en laten voelen. Op een eerlijke en pure manier. 

Met kleine geschenkjes en mooie woorden. 

Omdat het gewoon leuk is. En we daar allemaal soms nood aan hebben.

“Ik geloof in liefde. In hoe die verwarmend en knus kan zijn en ge haar moet koesteren. Hoe ge ze bij momenten moet kunnen laten overlopen en u daar nooit voor zou moeten schamen. Ge ze gewoon moet laten zijn. Soms klein, soms groot. Soms logisch en soms totaal onbegrijpelijk.”