Silke Stalpaert

Dokter | Gezondheidscoach | Schrijver

 

 

“Kom. Zet je. Leg je jas en zorgen even neer.
Proef. Kijk rond. Ontspan. En hé… Adem weer.”

“Zien dat mensen een betere versie van zichzelf worden, leren zorg dragen voor zichzelf en hun lichaam omdat ze geloven dat dat gewoon écht belangrijk is…dat is de essentie en als ik daar getuige van mag zijn, dan ben ik een gelukkig mens!”

Mijn Missie 

JOU HELPEN in je zoektocht naar persoonlijk welzijn. Jou helpen om gezonder en gelukkiger te worden en dat ook af te stralen op je omgeving. Jou helpen om je eigen kracht te vinden én te voelen, en dit ook door te geven aan je kinderen en geliefden. 

Het draait mij om meer dan louter “gezondheidszorg uitoefenen op mensen”. Want ik oefen niets uit op mensen. Ik heb geen allesomvattende wijsheid. Geneeskunde is mijn beroep en gezondheidszorg is wat ik nastreef maar algemeen welzijn (écht WEL-zijn) is waar ik gelukkig van word. Zien dat jij een betere versie van jezelf wordt, dat jij gaat zorg dragen voor jezelf en je lichaam omdat je gaat geloven dat dat ook gewoon écht belangrijk is…dat is de essentie van de zaak en als ik daar getuige van mag zijn, dan ben ik een gelukkig mens!

Hoe? 

Objectiveren

Wat is jouw huidige situatie? Wie ben jij? Waar droom jij van? Wat wil je en wat heb je nodig? Hoe groot is je draagkracht op dit moment? En hoe ziet je omgeving er uit? Met andere woorden, WIE BEN JIJ ECHT? Van daaruit gaan we vertrekken. 

Creatief denken

Dromen mag. Meer zelfs, dromen moet.  MAAR…Je mag je niet gaan verliezen in je dromen. We gaan ze gebruiken om doelen te stellen en vervolgens creatief denken om die doelen stapsgewijs te kunnen bereiken. 

Coachen

Adviseren, informeren en stimuleren; dat zijn mijn 3 pijlers. Ik sta je bij met raad en daad. Ik ben je persoonlijke dokter google, maar evengoed je steun en toeverlaat. JIJ MOET HET DOEN, maar niet alleen. 

“Zelfzorg is belangrijk! Ook mentaal welzijn is onontbeerlijk maar daar is nog werk aan. We zijn menselijk dus we zijn kwetsbaar en dat vinden we moeilijk. Want ook al proberen we kwetsbaarheid te verdedigen en soms zelf te bejubelen bij anderen, zelf zijn we het toch maar liever niet. Of toch alleszins zo weinig mogelijk.”

MIJN VERHAAL

Ik ben Silke. Arts, ondernemer, mama en creatieve ziel!

Vroeger zou ik mij ongetwijfeld volledig anders voorgesteld hebben. Vermoedelijk iets in de trant van “Silke, dokter, gepassioneerd door sport- en leefstijlgeneeskunde en perfectionist.” Want ja, werk kwam op de eerste plaats. Dokter zijn was niet alleen mijn job maar ook mijn identiteit. Ik was altijd al een harde werker. Goed was nooit goed genoeg. Half werk was geen werk. Gelukkig maar, niet?! Want wie wil er nu een dokter die maar half werk levert? 

 

“Spijtig genoeg beperkt perfectionisme zich nooit tot 1 deelaspect van je leven. Ik wou ALLES! Mijn dagen hadden veeeeel meer dan 24u nodig. Helaas…het universum werkte tegen. 24u was alles wat ik kreeg.”

 

Spijtig genoeg beperkt perfectionisme zich nooit tot 1 deelaspect van je leven. Ik wou ALLES! Dé beste huisarts, dochter en partner zijn en tegelijk een sportief, creatief en sociaal leven leiden. Kortom, mijn dagen hadden veeeeel meer dan 24u nodig. Helaas…het universum werkte tegen. 24u was alles wat ik kreeg. Daar moest ik het mee doen. Dus dan maar dat tandje bijsteken. En dat lukte. 

 

Tot een bepaald moment… Het moment waarop ik onwetend en met veel zwier tegen mijn eigen grenzen botste. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik viel en weer opstond. Dat ik leerde uit mijn fouten, mijn leven aanpaste en nadien sterker en met meer zelfvertrouwen door het leven ging. Maar helaas… Ik viel, krabbelde overeind en viel opnieuw. Ik botste niet alleen tegen mijn grenzen, ik werd ook geconfronteerd met mezelf. In al dat streven was ik heel wat verloren: niet alleen mijn relatie en waardevolle vrienden maar ook mijzelf, mijn zelfvertrouwen, mijn plezier en mijn drive. Dat besef kwam hard binnen… 

 

“Het pad dat voorheen zo duidelijk zichtbaar en uitgestippeld was, is verdwenen en een nieuw pad moet gemaakt worden. Dat is beangstigend maar geeft tegelijk ook heel wat vrijheid.” 

 

Op zo’n moment in je leven kan je jezelf verwijten en verdrinken in zelfmedelijden of je kan jezelf bijeen rapen en opnieuw stappen vooruit zetten. Het pad dat voorheen zo duidelijk zichtbaar en uitgestippeld was, is verdwenen en een nieuw pad moet gemaakt worden. Dat is beangstigend maar geeft tegelijk ook heel wat vrijheid.  En als ik je al 1 goede raad mag geven (je doet ermee wat je wil, het is een goede raad, geen doktersadvies): start met te stoppen met rennen. Tenzij je aan hardlopen doet uiteraard, dan ren je er maar een eind op los maar daarbuiten…Stop! Slow down! Logisch dat een kip zonder kop tegen een muur loopt, niet?! 

Ik heb het zelf ook moeten leren. Op de rem gaan staan. Perfectie loslaten (ze bestaat toch niet). Doseren en de momenten kiezen die er écht toe doen. Uitzoeken wie ik nu eigenlijk weer ben. En mensen gaan vertrouwen. Mezelf tonen. Mensen laten zien wie er onder die doktersjas zit. (En nee, iedereen weet dat ik die lelijke witte dingen niet draag. Jeans en sneakers zijn m’n leven. Ik weet dat het stijlvoller zou kunnen, of professioneler, maar helaas…what you see, is what you get. Ik ben op m’n best als ik mij comfortabel voel en to be honest, that’s never gonna happen in een driedelig maatpakje!). Ik ben nog steeds een “work-in-progress” en ik heb zeker niet alle wijsheid in pacht maar ik sta er terug en ik hoop anderen te kunnen helpen met mijn verhaal, kennis, geloof en enthousiasme.

Mijn Aanpak

Met mijn medische achtergrond, gevoel voor humor en liefde voor mens en gezondheid, ben ik een unieke coach voor diegenen die hun fysieke en/of mentale gezondheid willen boosten.

Ik begrijp volledig hoe het is om te leven met weinig zelfvertrouwen, perfectionisme en een negatief zelfbeeld. Sterker nog, ik heb er zelf jarenlang mee geworsteld. Laat ons eerlijk zijn, het s*ckt!

Deze persoonlijke ervaring stelt mij echter in staat om een diepere connectie met jou te maken. Jij die ook vastloopt in de dagdagelijkse ratrace van het leven. Jij die ook soms volledig overspoeld wordt. Jij die vooruit wil (nu!) en toch lijkt te blijven stilstaan…

I hear you. I feel you. 

Evenwicht in lichaam en geest. Dat is waar we samen naar streven. Of anders gezegd: goesting en contentement. Dat is ons gezamenlijk doel. 🙂  

Silke Stalpaert

Gij Schoon Mens

Gedichtenbundel

35 gedichten. Over de dingen des levens. Verweven met mijn verhaal. Niet omdat ik graag in 'the picture' sta. Wel omdat ik denk dat jij er iets aan kan hebben. Want het is net in onze breekbaarheid en menselijkheid dat onze schoonheid ligt.